dinsdag 8 februari 2011

light it up


Al een tijdje wil ik mijn haren verven, nouja meer gedeeltelijk. Ik wil namelijk ombre (vertaling: schaduw) haar. Ik denk dat de meesten er inmiddels al wel over hebben gehoord, maar voor die anderen; dat betekend dat je haar in de puntjes veel lichter is dan bij de wortels. Ik heb een soort middel bruine tint, dus het zou qua kleur best mooi kunnen zijn als de eindes wat lichtbruin zouden zijn. Ik ben redelijk bleekjes dus misschien maakt dat mijn gezicht ook minder bleek. Maar...




But nou is mevrouw natuurlijk een paar weken geleden naar de kapper geweest en is mijn haar een stuk korter (lees: een stukje over mijn schouders). Ik denk weet dat het enorm mooi staat bij lang haar, maar bij iets korter haar of op de schouders heb ik zo mijn twijfels... En daarbij is mijn haar ook nog eens best dun. Ik heb niet veel verstand van verf, ik heb mijn haar nog nooit geverfd (behalve een paar mislukte highlights), maar is verf niet extra beschadigend voor dun haar?

En daarbovenop (ja ik blijf bezig) durf ik niet heel erg. Ik wilde ook altijd mijn haar in een bob knippen. Iedereen dacht dat het me goed zou staan, zelfs de kapper. Maar nee hoor, ik deed het niet. Maar aan de andere kant; Ik leef maar een keer en ik wil niet hebben dat ik over 70 jaar op mijn sterfbed lig en zeg "Had ik mijn haar toch maar geverfd!"

Als ik het ga doen, doe ik het denk ik zelf. Bij sommige meisjes is het behoorlijk goed uitgepakt;
- http://schoee.blogspot.com/2010/09/diy-ombre-hair.html
- http://www.llymlrs.com/2010/08/how-to-diy-ombre-hair_06.html

Ik moet dus alleen nog even kijken naar het soort verf en alles. Iemand ideeën of tips?

xx Myrte

8 opmerkingen:

  1. Ik heb geen verstand van haarverf (denk dat ik gewoon blond blijf tot de rest van mijn leven, haha), maar ik kan wel een tip geven =) Gebruik heel veel herstellende maskers na het verven, want je haar word er inderdaad dun en porieus van.

    Wat leuk dat jij het zelf wil doen (wij willen foto's met het resultaat!!), misschien kan je inderdaad eerst je haar een beetje laten groeien? Zo'n look past perfect bij de zomer denk ik

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Idd mooi gelukt op die blogs!
    Ik kan je alleen zeggen: zoek een hele goede kapper/kapster en laat je haar met Magma verven ipv echt blondeer-spul, dit beschadigd je haar veel minder. (vooral als je nog geen ervaring ermee hebt zou ik het eerst bij een kapper laten doen).
    Mijn nicht heeft een eigen kapsalon en ik heb krullen en dus heel droog haar! Toen ik me haar lichter wilde heeft ze het met Magma highlights erin gebracht.

    Volgens mij kun je magma ook zelf kopen, ik weet niet waar ik zou zeggen ga het googlen misschien vind je iets, ik ben iig benieuwd vind het heel mooi! Zou het zelf ook wel willen maar met krullen is het denk ik niet mooi!

    x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. whitney port is gorgeous!!

    thankyou for the comment on my blog :)
    XOXO, BECCA
    http://www.fashion-train.co.uk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik denk gewoon dat je het moet proberen!
    Het kan mis gaan.. dan groeit het vanzelf wel weer uit.. en het kan gewoon goed gaan en dan ben je super blij dat je het gedaan hebt! Ik zou het doen!
    Leuke blog heb jij zeg! Echt allemaal super orgineel enzo!

    Trouwens.. ik weet niet of je het leuk vind om eens te kijken.. maar ik heb ook een blog, of misschien zelfs te volgen? (je weet nooit!)

    Ik zou zeggen ga zo door met leuke berichten plaatsen! YOU GO GIRL!

    XOXO

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Greeat Blog *_*

    hugh serah

    http://serah-de-fashix.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen