vrijdag 4 februari 2011

bodyboter


Een aantal bodybutters. Ik hou van lekker dikke 'boter'butters, want mijn huid is vaak heel erg droog en ik heb het gevoel dat deze wel goed zijn hiertegen. Ik heb er op dit moment maar 4 (waarvan 2 die bijna op zijn) maar ik zal ze even showen.

Teneerste de I love... lemons & lime bodybutter van Douglas. Hij is niet heel boterachtig, dus meer een crème bodybutter. Hij trekt aardig snel in. De geur is lekker alleen dit is wel verschillend, hij kan ook een beetje chemisch overkomen voor sommigen.

Dan Palmer's Cocoa body butter, heel goedkoop bij de kruitvat. Dit is zeker een heeele fijne en ook zo lekker dik. Het geurtje is ook lekker en best bijzonder (een beetje cacao achtig) maar ik ken ook heel veel mensen die hem vinden stinken dus het is heel persoonlijk. Ook raad ik het je niet aan om je helemaal in te smeren en ermee naar school te gaan, want dan vraagt iedereen om je heen; "wat ruik ik toch?". Ook trekt hij niet heel snel in, wel op kleine oppervlaktes.

Dan hebben we de Therme Ylang Ylang (een soort bloem) en volgens mij heb ik die ooit bij de Tuinen gehaald, of de sanadome. Deze is weer wat dunner en wittig, en hij trekt best wel snel in. De geur, Ylang Ylang, vind ik persoonlijk niet geweldig. Hij ruikt wel sterk, maar de geur is niet zo opvallend als die van Palmer's.

Als laatste hebben we mijn all time favourite: Dr. Organic bodybutter van de Tuinen. Ik had van de zomer twee kleinere proefbodybutters gekregen (thanks!) en ik was gelijk verliefd. De ene geur: Manuka Honey heb ik volgens mij in een week opgemaakt, die rook zooooo lekker! En deze (Pomegranate) zit nog een klein beetje en daarom moet ik er snel even een grote bodybutter van gaan halen binnekort! Hij is lekker dik en ruikt dus lekker, maar niet overmatig. En je huid wordt er heerlijk zacht van!
Therme - I Love.. - Palmer's - Dr.Organic

Als ik binnenkort weer in de stad ben, moet ik even een nieuwe bodybutter gaan halen dus. Ik wil eigenlijk ook een bodyshop of lush bodybutter proberen. Iemand goede bodybutterideeen voor een hele droge huid?

xx Myrte

10 opmerkingen:

 1. Ik hou ook echt van boddybutters!
  heb er nog niet heel veel, maar kan nu al niet meer zonder ;)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil er nog eentje van I love..
  ik had er vandaag toevallig eentje geroken van iemand en dat was geloof ik vanilla icecream (als die zo heet) en oeeeee die rook echt zoooo lekker! ik wil er een hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Myrte: Mooi review! Ik heb niet zo veel eisen voor een bodybutter/lotion, als het maar lekker ruikt en de huid niet droog maakt =))) Als je op zoek bent naar een lekkere bodybutter, zou ik eentje van "l'Occitane en Provence" proberen ze hebben echt geweldige spullen (helaas wel prijzig) =(

  @Loes: Jaaaa, ik heb hem ook (nou ja het is al bijna op)!! Maar ik vond het ook heerlijk ruiken =)) En heb er zelfs ooit een review over geschreven, haha! http://mit-chin.blogspot.com/2010/09/i-love-vanilla-ice-cream-body-butter.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke review, thnx!
  Ik vind Honey touch van Rituals echt heerlijk ruiken, al is dat niet een butter.
  En ylang ylang is echt een apart geur, ik vind het best lekker =)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik ook altijd een goeie dikke bodybutter. Vooraal mijn benen worden heel snel droog. Vooral in de zomer is bodybutter mijn redding! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik hou echt van een dikke bodybutter zelf ben ik ook gek op therme

  BeantwoordenVerwijderen
 7. CUTE POST!!
  love your style
  congratulations!!!!
  xoxo =P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wow leuk! lijkt me echt lekker! <3
  Leuke blog heb je trouwens zeg!
  Ik heb ook een blog... misschien dat je het leuk vind om er een keer een kijkje op te nemen? of zelfs te volgen?(je weet nooit ;)

  XOXO

  BeantwoordenVerwijderen