zondag 13 februari 2011

bananas B-A-N-A-N-A-S

Mijn haar was nogal droog dussss besloot ik donderdag te zoeken naar een haarmasker. Wat een goed idee leek, bleek anders uit te pakken voor mij..
Ik kwam op beautylab.nl, wat ik trouwens een superleuke site vind en ik check hem zeker een paar keer in de week, een haarmasker met banaan tegen. Simpel: 1 eetlepel honing + 1 eetlepel olijfolie + 1 banaan = haarmasker. De banaan moest even goed geprakt worden zodat het zo'n lekker vies geheel word. Hier is het filmpje plus verdere uitleg.

Dus dit leek mij een super goed idee, aangezien mijn punten ook nogal droog waren! Dus ik was lekker bezig met het prakken van mijn banaan, deed er wat olijfolie bij (ondertussen dacht ik: yess mijn haar word straks weer lekker gezond!) en deed er wat crèmehoning in. Smeerde het in mijn haar, lekkere banaangeur trouwens, en deed het in een knotje om het vervolgens 25 minuutjes te laten intrekken. Toen wilde ik het elastiekje eruit halen en mijn hele knot voelde als cement. Ik heb serieus een halve fles conditioner en een halve fles shampoo moeten gebruiken om al die geharde banaan en honing eruit te krijgen. Ik heb zeker een half uur onder de douche gestaan!

So let's rewind: "Dus ik was lekker bezig met het prakken van mijn banaan, deed er wat olijfolie bij (ondertussen dacht ik: yess mijn haar word straks weer lekker gezond!) en deed er wat cremehoning in." Wacht! Crèmehoning? Zij deed er zeker geen crèmehoning in, maar gewoon heldere dunne honing uit een spuitfles in. Die van mij was wittig, sticky en kwam uit een pot. Dus ik denk dat het hieraan heeft gelegen (al weet ik dit niet 100% zeker), maar duidelijk is dat ik het gewoon verkeerd heb gedaan en het lag zeker niet aan het recept.  Toen het er uiteindelijk uit was, heb ik nog wel wat banaan stukjes gevonden, maar daar had ik niet zo'n moeite mee. Verder was mijn haar wel iets minder droog (!) maar dat kan ook komen door de conditioner. 

Dus ik ga nu weer eens op zoek naar een nieuw recept, waarschijnlijk avocado! Of heeft iemand anders nog een goed idee?

5 opmerkingen:

 1. Dit recept lijkt op die ene masker van Lush met een moeilijke naam of niet? =))
  Volgens mij ligt het niet aan de honing, ik gebruik ook hand-made maskers met vloeibare honing en olie (http://mit-chin.blogspot.com/2010/12/budget-tip-3-oliemasker-reloaded.html) en mijn haar lijkt dan ook op een stuk cement, haha =)) Ik was mijn haar daarna 2 keer met "New" shampoo van Lush en dat werkt prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha! Kan gebeuren :P
  Uhmm.. eierdooiers, yogurt en ik heb ook wel eens gehoord dat bier goed is voor je haar.. maar een echt recept weet ik zo niet.
  Maar ik ben benieuwd naar je haar, als je het laat verven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. apart met banaan en honing haha maar super gaaf haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha supergrappig! Toen ik begon te lezen dacht ik 'hmm moet ik ook eens proberen', maar ik ben ook iemand bij wie het altijd wel ergens misloopt, dus ik zal het maar niet riskeren!:p
  I love your blog, trouwens!
  Elkaar volgen? Ik volg je!

  x Sabrina

  http://vitalitijd.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen